markisa-intro-bm-1024x436

Jus Gamat dan Markisa

Komponen utama jus ini terdiri daripada gamat, markisa (sekeluarga dengan buah delima) dan komponen-komponen minor lain yang amat berkhasiat dan bermanfaat kepada tubuh badan kita.

Cara Mengguna

Dua kali sehari:Sebelum sarapan pagi,sebelum makan malam.
10ml Setiap kali.

Sesuai Untuk

Sesiapa pun boleh.
Pesakit masalah pencernaan sila guna dengan berwaspada.

gamat

Gamat, “Timun Laut” dari dasar lautan

Gamat terbukti mengandungi khasiat yang tinngi dan berkesan untuk meningkatkan tahap kesihatan badan kita secara keseluruhan.

Besarat dengan vitamin A, B1, B2.

Membantu pemulihan tenaga dalam badan kita dan megekalkan anti-bodi yang sihat.

Kaya Dengan Mineral

Membekalkan mineral seperti kalsium, magnesium, zink & zat besi untuk keperluan badan kita.

Mengandungi protein yang tinggi

Berperanan menyembuhkan luka luaran dan dalaman badan, serta membantu pembinaan sel.

Asid lemak seperti EPA dan DHA yang tinggi

Dapat membantu melambatkan process penuaan sel dan mengurangkan kerosakan sel-sel kita.

woman-babyMerawat luka dalaman dan luaran
blood-pressureMengurangkan risiko tekanan darah tinggi
woman-oldKekuatan gigi dan tulang
woman-wrinkleMemulih kesihatan kulit
women-specMemelihara daya penglihatan
bodyMengimbangkan nilai PH badan.
man-tiredMenghilangkan keletihan
woman-healthyMembantu pemulihan tenaga

Buah Markisa

Berperisa masam kemanisan, kaya dengan pelbagai nutrisi and khasiat penting untuk kesihatan tubuh badan kita.

Sumber Vitamin C

Buah markisa merupakan salah satu buah dengan kandungan vitamin C yang sangat baik. Mengambil buah markisa telah memenuhi sekitar 50 peratus daripada keperluan vitamin C harian anda.

Sumber Antioksidan

Buah markisa merupakan buah dengan tinggi kandungan antioksidan yang cukup ampuh melawan berbagai macam penyakit seperti kanser dan keradangan.

Manfaat Buah Markisa Untuk
Kesihatan Tubuh Badan

kesihatan-07

Menjaga Kesihatan Pencernaan

Buah markisa bermanfaat untuk mengatasi pelbagai masalah pencernaan seperti sembelit. Buah ini juga mempunyai kesan rawatan hyperacidity, perut dan duodenum.

kesihatan-09

Kaya Beta Karotin

Kandungan beta karotin dalam buah markisa membantu pertumbuhan tulang dan gigi, menguatkan rangkaian tubuh, mengurangkan risiko arthritis, penyakit Parkinson dan kemurungan.

kesihatan-05

Kaya Zat Besi

Buah markisa mengandungi zat besi yang amat tinggi. Terdapat kira-kira 4 mg zat besi dalam 1 cawan buah markisa. Zat besi amat penting untuk menghasilkan darah dalam tubuh badaan kita.

kesihatan-04

Kaya Dengan Asid Folik

Asid folik berperanan untuk menjaga kesihatan mental dan otak, serta membantu mencegah kecacatan bayi semasa kehamilan. Selain itu, asid folik juga dapat menurunkan kadar kolesterol.

kesihatan-06

Kandungan Kalium Yang Tinggi

Dalam 100 g buah markisa terdapat kira-kira 348 mg kalium. Kalium amat penting untuk membantu mengatur denyutan jantung dan kestabilan tekanan darah.

kesihatan-01

Kandungan Serat Yang Tinggi

Setiap 100 gram buah markisa mengandungi 10.4g (27%) serat. Serat dapat menurunkan kolesterol dalam darah serta melindungi membran mukus usus daripada terdedah kepada bahan toksik.

kesihatan-02

Kaya Dengan Karbohidrat tetapi Rendah Kalori

Buah markisa dapat membantu menstabilkan berat badan kerana mengandungi kalori, sodium dan lemak yang rendah tetapi kaya dengan karbohidrat dan gula semula jadi yang dapat memulihkan stamina anda dengan cepat.

kesihatan-03

Kandungan Vitamin C Yang Tinggi

Buah markisa mempunyai nutrisi yang dapat meringankan serangan penyakit asma. Selain daripada kandungan vitamin C, markisa juga mempunyai kesan menyekat histamin yang menyebabkan gejala penyakit asma.

Kebaikan Markisa Untuk Kecantikan

Memudakan Usia Kulit Anda

Buah markisa kaya dengan komponent antioksidan yang dapat membantu menghalang atau melambatkan peroses penuaan pada kulit kita. Salah satu zat antioksidan yang boleh kita dapati di dalam buah markisa adalah beta-karotena, Antioksidan yang terkandung di dalamnya ternyata terlarut di dalam lemak tubuh badan kita.

Menurunkan Berat Badan

Markisa mempunyai kalori yang rendah, hanya 97 kalori per 100 g! Buah markisa juga rendah sodium dan lemak. Markisa juga mengandungi karbohidrat dan gula semula jadi yang cukup untuk keperluan harian tubuh kita. Kandungan serat yang tinggi pada buah ini menyebabkan perasaan kenyang dan berkesan untuk mengawal selera dan diet.

Kulit Yang Lebih Halus

Selain itu, kandungan vitamin c yang tinggi dalam buah markisa adalah sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan wajah. Memakan buah markisa secara teratur dapat memulihkan kulit tubuh kita semakin halus dan bersinar.

Sebagai Masker Wajah

Buah markisa juga sangat bagus digunakan sebagai masker untuk kulit wajah anda. Ini kerana buah markisa ini memiliki kandungan antioksidan yang tinggi dan berasa sejuk dan selesa semasa anda mengggunakanya untuk masker wajah.

lady-transparent

Rajin mengamalkan petua ini dan anda akan dapat lihat perbezaan dan keberkesanannya. Wajah anda akan cerah, lembut dan lebih cantik mulus.

Tip Membuat Masker Dari Markisa

  1. Dapatkan sebiji buah markisa yang sudah masak, belah dan ambil bijinya. Asingkan biji markisa dari air, lapisan lendir dan sari buahnya.
  2. Tumbuk biji markisa sehingga halus, letakkan ke dalam bekas dan tambah air yang cukup.
  3. Usapkan bahan ini sebagai masker ke wajah anda dengan rata. Biarkan dan tunggu sekitar 15-20 minit.
  4. Bilas wajah anda dengan air suam dan kemudian mengusap wajah anda dengan air batu yang dibungkus dalam tuala. Selepas ini, bilas muka dan keringkan dengan tuala bersih.

UNICO NETWORK SDN BHD (1124275A) | GST Number 001617580032
No. 1, Jalan BA2/1, Kawasan Perindustrian Bukit Angkat, 43000 Kajang, Selangor.
03-8738 7000  
customercare@unico2u.com

Copyright © 2015 Unico2u.com. Website Designed & Developed By Passion In Design.